lördag 23 maj 2009

Myrten..


..ännu en stammad blomma i vårt hus! Älskar det:) Den här gången blev det några Myrten som fick följa med hem, en satte jag i en nymålad kruka på skåpet i storhallen. Blev jätte fint!


Nu ska jag göra mig i ordning inför kvällen, ska på Dammiddag hos min vän Åsa! Ska bli såå mysigt att träffa sina vänner, sen att få sätta sig vid dukat bord är bara en bonus:)

Önskar er alla en fortsatt trevlig helg!
Kram Susanne

torsdag 21 maj 2009

Blommor och stenar!

Jag har hunnit med att fixat lite i trädgården med mina stenar idag när jag kom från jobbet..





..en liten söt lykta från Rum 1..

..nu är stenröset runt den stammade brudspirean klart också, visar en liten glimt här! Blev jätte nöjd med det så nu är det bara fortsätta plantera:)

Kram Susanne

tisdag 19 maj 2009

Tisdag!

Blev en blomma över från helgens planteringar, den pryder nu bänken på vår framsida!



Jag tycker det är så mysigt med olika små hörnor i trädgården som man kan sitta och koppla av vid, ta en fika eller bara sitta ner en stund och njuta av alla vackra blommor och härliga dofter och ljud runt omkring:)

Önskar er alla en fortsatt trevlig kväll!
Kram Susanne

måndag 18 maj 2009

Regn, regn och åter regn!

har min lediga dag sett ut! Hoppas ni har haft bättre väder på annat håll i vårat avlånga land. Som tur är finns det ju att göra inomhus också;) Men jag hann med en sväng till grusgropen på jakt efter lite stenar till vår baksida, jag håller på med ett litet stenrös runt en stammad brudspirea i vår stora blomsterplantering. Visar er hur det blev senare när jag är klar!

Har pysslat lite i vår storhall sen på eftermiddagen fick jag lite fikabesök, trevligt!




Trådlyktan är en liten favorit! Vi har vi haft ett tag nu men jag tycker mer och mer om den för var dag som går, och nu har den fått ta plats på brickbordet innanför dörren, välkomnande och fint.


Kram Susanne

söndag 17 maj 2009

Strålande sol..

..ännu en helg med underbart väder! Har haft det såå mysigt med min familj, vi har varit ute och fixat i vår trädgård, grillat gott och myst och haft ett och annat trevligt besök!
Köpt lite sommar blommor och perenner som vi har planterat. Vår dotter Amanda har målat våra krukor vita, dom blev helt underbart fina:)

.. här med Rosenskära i..

..blev en vit pelargon till den underbara krukan jag köpt häromdan..


..fackelblommor till rabatten..

..har gått i blommornas tecken hela helgen;) Blir så glad av alla vackra blommor!

Trevlig söndagkväll till er alla
Kram Susanne

onsdag 13 maj 2009

Storhallen..

Känner mig jättenöjd med gårdagens inköp:) Dom får pryda vårat fina skåp som Christoph målat vitt, det blev sååå fint! Sen med alla fina ljusstakar och lyktor på blev det ännu finare i vår hall som vi kallar storhallen.

Är lite piggare idag så jag har haft lite mer ork, men nu är det tyvärr min stora dotters tur. Verkar som det går runt här i huset eftersom det var lillskruttan som började i helgen:(

Skålen fyndades på ikea igår, den är av betong och dom sålde allt i den serien för 29 kronor/del så det var verkligen ett FYND! Fanns vaser och flaskor i olika modeller att välja på också.


Mossan som är en dekorationsmossa och väldigt verklighetstrogen kommer från Flitiga Fredrika även den. Den köpte min dotter igår när vi var där så jag har tiggt till mig lite av henne idag;) Tack gumman! Tycker jätte mycket om mossa men det brukar vara svårt att hålla den fräsch inne så den här är perfekt till oss mossälskare!

Ha en mysig onsdagskväll!

Kram till er
Susanne

lördag 9 maj 2009

En bal på slottet..

Har tillbringat eftermiddagen vid Ekolsundsslott, den årliga studentbalen gick av stapeln idag så vi åke dit för att kika på alla fina par. Dom hade tur med vädret även om det var lite blåsigt men dom slapp regn iallafall.

Tog någar bilder i den fina miljön runt Slottet..




Tiden går så fort... Så här såg det ut för ett år sen när min dotter Amanda var på sin studentbal vid samma Slott!

Amanda och Andreas utanför vårat hus



Andreas och Amanda på rödamattan vid Slottet



Ha en trevlig Lördagkväll
Kram Susanne

tisdag 5 maj 2009

Nymålat skåp i lillhallen..






Skåpet har jag fått efter min lilla mamma.

Vi har nu målat det vitt och det blev mycket bättre än jag vågat tro. Alltid lite svårt att våga ta beslutet "måla eller inte måla!" Men vi blev jätte nöjda så det känns som vi tog rätt beslut.

Det är så fint med gamla möbler och många av dom är mycket rejälare och hållbarare än nytillverkade, och rymmer mycket mycket mer!

Trevlig kväll till er alla
Kram Susanne