måndag 31 januari 2011

Vårlökar

Solen skiner och det är plusgrader ute, visst är det hääärligt ♥ Jag har planterat lite nya Vårlökar i min lilla låda idag, det blev vita Pärlisar & vita Krokus denna gång:) Köpte med mig några murgrönabågar hem till vardagsrumsfönstret också, tänk så fräscht & fint det känns med lite nya blommor här hemma.

Hoppas att ni får en fin Måndag allesammans
Ses snart igen
Kram Susanne

torsdag 27 januari 2011

Välkommen hem till oss


När man kommer hem till oss möts man av det här i vår hall:)

Brickbordet har hängt med några år, jag tycker fortfarande om det för det är litet & lättplacerat. Den gamla kökssoffan har haft många olika färger genom åren men nu så är den vit och kommer nog så förbli;)


Underbart med Vårlökar i en liten glasbytta, gillar när man ser jorden & rötterna. Ljuslyktan har fått komma in nu när det är vinter och kallt, annars brukar den lysa utomhus på sommarkvällar:)


Igår kväll var jag ute och åt med några vänner, det var jättemysigt att bara sitta och babbla som bara vi kan;) Sånt borde man göra oftare. Ikväll ska vi på kalas, det ska också bli jätteskoj:) Blir bjudna på Mat & Fika så idag slapp jag laga middag..lite vardagslyx att få gå bort och äta mitt i veckan:)

Må så gott & va rädda om er alla goa läsare
Kram Susanne

tisdag 25 januari 2011

Lite shopping


Ljushjärtat kommer från Gruvgatan 13, kuddarna är från Tre Generationer.


Har varit med lilltjejen på läkarbesök i Uppsala idag. Efter det blev det lunch på stan med storasyster och en sväng in på butiken Tre Generationer som ligger vägg i vägg med restaurangen vi åt på. Dom har jättemycket fint där och nu när det är REA så blir det ju ännu roligare att handla för man får så mycket för pengarna:) Jag rekomenderar er verkligen att göra ett besök där om ni inte redan varit där, dom är så otroligt gulliga & snälla där och hjälpsamma till tusen..;) Vad jag förstår så är det Mormor, Mor och Dotter som driver den tillsammans, vilken dröm det vore! Amanda fyndade två jättefina ljuslyktor och jag slog till på lite nya fräscha kuddar till soffan i vardagsrummet. Den med fjärilen på känns lite mysig nu till våren och passar jättebra till dom rutiga. Har två av den rutiga sen tidigare så nu ska vi väl inte behöva slåss om kuddarna i soffan på kvällarna:)


Ljushjärtat har jag väntat länge, länge på. Har beställt det från Gruvgatan 13 men dom har varit slut och svåra att få fram men nu så damp det äntligen ner i brevlådan:) Dom är jättegulliga & rara där och skickar så gärna det man vill ha när man som jag har en bit att åka dit.

Nu ska kika runt lite hos er andra en stund innan handbollen börjar
Ha en trevlig kväll allesammans
Kram Susanne

måndag 24 januari 2011

Innedag idag!

En bild från vårat kök på några av mina favoritsaker ♥

Finns en del att fixa med efter en helg fylld med aktiviteter så dagen tillbringar jag inomhus. Tvätta, plocka, pyssla om alla blommor mm (sånt som bara vi kvinnor ser) ni vet säkert vad jag menar..;) Ska passa på att kika runt hos er andra en stund nu medan jag äter lite lunch:)

Önskar er alla en bra dag
Kram Susanne

söndag 23 januari 2011

Härlig dag ♥


Min älskade dotter Amanda utanför en av alla dom fina montrarna vi besökte idag på Formexmässan:)


Nu är vi hemma igen efter en jättemysig och inspirerande dag på Formexmässan min dotter och jag. Fulltankade med nya ideer inför Våren:) Tänk så mycket fint det finns att inreda våra hem med och det kommer hela tiden nya saker, visst är det väl härligt...medicin för själen! Tänk så tråkigt det skulle vara om alla idéer och alla inspiration skulle ta slut...vad skulle alla vi som älskar inredning göra då med all vår lediga tid..;)

Önskar alla er goa & rara läsare en bra start på er nya vecka
Ses snart igen:)
Kram Susanne

lördag 22 januari 2011

Formex

Denna lampa funderar jag på att köpa till lilla Elmas rum. Det kan behövas "tuffas" till lite och några svarta detaljer tror jag kan ge den rätta effekten, hehe. Vad tror ni, kan den passa bra in i hennes annars vita flickrum?

Lycka! Vi har fått biljetter till FORMEX- mässan imorgon. Jag och stora dottern Amanda kommer åka och jag gissar att det blir fantastiskt. Det är bara så roligt att vi ens fått möjlighet att komma dit! Det har verkligen varit en önskan väldigt länge.

Hoppas det är bra med er alla där ute!
Kram Susanne

fredag 21 januari 2011

Med en enkel Tulipan...


Födelsedag i familjen igen, men den här gången har vi valt att fira den själva bara familjen:) Det passar inte nu av olika anledningar så vi väljer att fira herrn i huset vid ett annat tillfälle istället. Tänkte oss en härlig sommarfest i vår trädgård sen istället, massa god mat , familjen, släkt och alla goa vänner...det kan ju inte bli så mycket bättre eller hur?:) Kul att ha något att se fram emot sen också.


Men självklart vill vi ju ha en tårta, och eftersom Födelsedagsbarnet är en älskare av choklad så har jag gjort en riktig chokladdröm..tror & hoppas jag iallafall;) (har aldrig gjort den här tårtan tidigare) Tänkte servera den med färska jordgubbar.


Nu väntar vi bara på att lillskruttan ska komma hem och sen ska vi hämta Amanda:) Ser fram emot god mat och lite mys med familjen sen:)

Önskar er alla en mysig fredag och en skön helg:)
Kram Susanne 



torsdag 20 januari 2011

Myskväll ♥


Lilla Elma och jag har haft en liten myskväll här hemma bara vi två. När jag hämtade henne på fritids så åkte vi och köpte lite god mat. åkte sen hem och tände massa ljus, satte på en film och åt middagen framför tv:n:) Det är mysigt med lite egentid med sina barn ibland, och jag tror att hon uppskattade det också:)


Nu ska jag försöka heja fram Sverige till en seger:) Håller tummarna att det går vägen för killarna ikväll.

Må så gott alla goa
Kram Susanne

onsdag 19 januari 2011

Solen skiner


Idag skiner solen och det är så ljust och fint. Man känner sig mycket piggare och gladare på en gång...konstigt det där vad solen gör med oss människor, men såå härligt:) Vi har dock lite för isiga gator fortfarande för att få njuta fullt ut men snart så...



Den här söta ljuslyktan står och lyser så fint på sängbordet:)

Nej nu ska jag sätta fart här så jag får lite gjort idag;)
Ha en toppen dag allesammans
Kram Susanne

måndag 17 januari 2011

Måndagkväll


Gokväll på er allesammans:) Då var det Måndag igen, tänk så fort tiden går. Vi har så tråkigt väder här hos oss nu, några plusgrader, isiga gator, takdropp och snöras från taken, slaskigt & blaskigt..och jag har varit och hämtat ut ett stort paket på posten idag med sommarkläder. Känns lite tidigt men som sagt så går ju tiden väldigt, väldigt fort vilket innebär att våren måste vara här snart..eller hur;)


Har varit ute och farit hela dagen idag så när jag äntligen kom hem igen så var det mörkt ute som ni ser. Det vita hjärtat fick jag i present när jag fyllde år, det kommer från Fröken Röd  likaså Järvsöbågen, den vita hjärtskålen kommer från Nordic, kruka och ljuslykta Åhlens och ljusstaken är från Myrra.


Ha en mysig kväll nu alla goa där ute
Och Tack snälla ni för alla fina ord, det gör mig såå glad ♥

Kram Susanne

fredag 14 januari 2011

Härliga Fredag ♥

Matheus & Green Gate
Visst är det väl härligt med Fredagar ♥ Jag tror man uppskattar dom mycket mer nu när det är vardag igen för under alla helgdagar som vi haft nu är det nästan mysdag varje dag;) Skönt med lite rutiner igen också, men det är variationen som gör det hela så bra. Ikväll blir det lite god mat, Let´s dance & en godisskål i soffan...de e fredagsmys de!

Tänker på min dotter Amanda som just nu sitter och skriver en tenta i Psykologi. Hon var så nervös, men jag känner att det kommer gå bra för dig gumman ♥ du är så duktig.

Lilla Elma har en liten kompis här, världens sötaste lilla hund vid namn Astrid. Hon är så stolt & glad att hon får låna henne av min vän Nina, så nu blir det många promenader ute i snön men det är bara skoj:)

Önskar er alla en skön kväll & en trevlig helg
Kram Susanne



onsdag 12 januari 2011

Vitt ute vitt inne


Nu är all jul borta här hemma och alla saker har hittat sin plats igen:) Det känns så rent & fint med allt det vita nu. Närmare våren sen så brukar det kunna smyga sig in lite färg, om inte annat så på blommorna. Skulle verkligen kunna tänka mig att ha någon mer färg men vet inte vilken. Har lite funderingar på en svart ljusstake men har inte hittat någon jag tycker om än men en vacker dag så;) Tips om var man kan hitta fina höga svarta ljusstakar mottages tacksamt:)


Det fina hjärtfatet kommer från Fröken Röd, ljusstaken från Biskopsgården och krukan från Fullerö (likadan som den i tidigare inlägg men en storlek mindre)


Sista rycket nu sen så är jag helt klar, skööönt! Önskar er en fin dag.

Må så gott
Kram Susanne

tisdag 11 januari 2011

Tulpanfrossa


Idag har jag varit och köpt några buketter Tulpaner..så härligt med denna krispiga blomma:) Den vita buketten har jag blandat upp med lite eucalyptus.
Den söta krukan kommer från Fullerö.


Den andra buketten blandade jag med lite blåbärsris, men jag visar er den imorgon istället (blev inga bra bilder). Min kamera och jag är nämligen inte riktigt översens just nu, bilderna blir inte som jag vill. Dom blir för mörka eller gula och med skuggor, men jag hoppas det bara är tillfälligt så jag kan känna att det är roligt att fotografera igen. Tycker ju att det är så kul att blogga, men inte utan bilder. Kanske jag borde gå en fotokurs, någon som har erfarenhet av det och kan rekommendera det?
Ha en trevlig kväll nu allesammans så ses vi imorgon igen:)

Kram Susanne

måndag 10 januari 2011

Årets första pärlhyacinter ♥


Äntligen...årets första Pärlisarna är nu inköpta:) Underbar tid vi har framför oss nu med alla härliga vårlökar och Tulpaner. Planterade dom i den gamla trälådan, jag gillar den så den får hänga med ett tag till. Den blir nog fin att ha ute sen i sommar, kan se den  fylld med massor av sommarblommor.
Den höga ljusstaken kommer från Myrra i Uppsala.




Idag har vi hjälpt Amanda att flytta "hem" igen. Det har varit så mysigt att ha henne hemma dom här veckorna som varit men nu så börjar vardagen igen. Kommer bli lite tomt här hemma nu utan henne men det är tur att det inte är så långt så vi kan åka och hälsa på henne lite då och då:)
Nu tänkte jag lägga mig i soffan och kika på halv åtta hos mig.

Ha en bra kväll allesammans
Kram Susanne

onsdag 5 januari 2011

Trettondagsafton



Hej på er allesammans. Idag har jag varit hemma hela dagen, plockat och försökt fixa lite mysigt här hemma nu när alla granar & tomtar är borta. Det är skönt att få bort allt, det känns så rent överallt. Det tar dock ett tag att plocka fram allt igen och försöka få till de igen;) Lite nya fräscha blommor måste jag köpa sen också, men ååå vad jag längtar nu att å köpa lite Pärlisar och andra lökar till våren..underbart:)

Vi ska träffa några vänner ikväll och äta lite god mat tillsammans, ska bli jättetrevligt. Önskar er alla en mysig Trettondagsafton:)
Kram Susanne

tisdag 4 januari 2011

Geishamuffins


Här kommer receptet på muffinsen vi bakade till kalaset igår


150 g margarin
1,5 dl strösocker
3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
1 nypa salt
2 tsk bakpulver
2 ägg
2 dl gräddfil
skalet av 1 citron 

Smält margarinet
Vispa ägg, socker och vaniljsocker, rör ner margarin, gräddfil och citronskal
Blanda mjöl, kakao, salt och bakpulver
Blanda sedan allt

12 st stora formar eller 20 små formar
Fyll formarna till 2/3
Tryck ner 1 Geisha eller ett par Polly i dom små formarna och 2 Geisha eller några Polly i dom stora
Grädda dom små i 200 grader i 12-15 minuter och dom stora i 175 grader i 20 minuter

Låt dom kallna lite, sen är det gott att toppa med lite frosting gjort av Philadelphiaost och Oboj som blandas och bred på. Dekorera sen med en Geisha eller Polly:) Lycka till!

Jag har börjat plocka bort lite av julen här hemma idag. Alla små granar, tall & enris och hyacinterna har gjort sitt, tomtarna har fått flytta upp på vinden igen, vissa ljusstakar och stjärnor också..men inte allt..inte än iallafall;) Järvsöbågarna, några slingor och min underbara Ljushjärtan från Westergaard & Kovacs kommer få vara med ett bra tag till ♥

Stort Tack till Er för alla Grattishälsningar till lilla Elma, ni är för goa:)
Må så gott
Kram Susanne

måndag 3 januari 2011

I dag firar vi vår lilla tjej ♥


Denna gång är det lilla Elma som fyller år! Vi har bakat och lagat mat hela dagen, hon tycker det är så roligt att hjälpa till även om höjdpunkten är när alla gäster väl kommer.


Det blev bland annat lite Geishamuffins och kalasklubbor till fikat...


Ha det så bra allesammans. Här hemma ska vi dansa vidare till sångerna från programmet Så mycket bättre :)

Kram Susanne