måndag 20 januari 2014

Det där med tavlor


 
Är det något som jag tycker är svårt så är det att hitta fina tavlor!
Jag tycker det är svårt att veta vad jag vill ha på väggarna, men oftast brukar jag känna vad som känns rätt och passar fint när jag väl ser det men det gäller ju att veta vart man ska leta också.
Sen tycker jag alltid att det är lite jobbigt att gör hål i väggarna, tänk om jag ändrar/ångrar mig och så är hålet redan gjort. Knasigt jag vet!
 
 
Jag skulle i alla fall vilja ha två ganska stora (70x100) tavlor vid matbordet men jag vet verkligen inte alls vad jag vill ha för motiv än.
Vid soffan har vi några inramade prints från Arte Limited, sen sitter New York tavlan i halldelen så det vore bra om det gick lite i samma stil. Ja ni hör ju, inte bara en sak som ska stämma.
 
 
Så nu undrar jag om det är det någon av er fina bloggläsare som har något bra tips på var man kan hitta fina tavlor, prints..? Jag skulle bli jätteglad om ni vill dela med er.
Jag vet ju att ni är bäst på just detta, att tipsa om braiga saker!
  
 
 
 
 
 
 
 
 
KRAM
 
 

15 kommentarer:

fru Larsson sa...

Precis så där är jag också, så rädd för att göra första hålet i de nytapetserade rummen så det är inte klokt. Gick ett halvår innan jag satt upp första tavlan i vardagsrummet och i det andra rummet sitter det fortfarande ingenting på väggarna... Ska kolla in här senare igen för att se om du har fått några bra tips på prints som jag kan kolla in, för tyvärr har jag inga ställen att tipsa om. Hoppas du får en fin vecka!

Anonym sa...

Varför inte beställa en tavla jag läser en blogg från en som bor i Varberg tror hon heter svart ,vitt och rött . Hon gör jättefina . Få något eget unikt det gillar jag.
Själv fick vi av barnen ett svartvitt porträtt av dem som var skuggat i kanterna . Så fint och vi har fått mycket beröm av alla. Helt unik och svartvitt är så snyggt.

Linda sa...

Här är en till som har jättesvårt att hitta tavlor.

Såg att jag missat ena del inlägg här inne. Hyllan var ju superfin!

Kram Linda

anettan sa...

I många år efter vi renoverat så vart det inget på väggarna. Inte kul att göra hål men nu börjar det komma mer och mer...Kram Anette

Annika på Alvsalen sa...

Jag är inte riktigt lika som dig där =) Jag sätter gärna upp tavlor. Vi har gjort ett tema av våra tavlor. I sovrummet har vi enbart svartvita fotoaffischer på filmer av Ingrid Bergman och Humphrey Bogart i Casablanca mfl. I vår lounge har vi färgladare fotoaffisher på Robbin Hood, Slaghöken och Kapten Blod med Errol Flynn samt Mr Blandings builds his dream house med Carry Grant. Även den klassiska fotoaffischen av Casablanca har fått en plats här. Kanske kan detta vara ett tips på tavlor/fotoaffischer. Små hål i väggen går lätt att fixa till om man ångrar sig =)
Önskar dig en fin kväll.
Kramen från Annika på alvsalen.se

Ninni - La Dolce Vita sa...

Jag tycker att Ylva Skarp har jättefina prints. Titta på hennes hemsida/webshop. På Clas Ohlson finns också tavelkrokar som du inte behöver göra hål i väggen för. Lycka till!

Vad gäller hyllan så återkommer jag när vi flyttat. Vi passerar Enköping på väg till och från landet så inga problem att kunna hämta upp på vägen. Må så gott och ha en fin vecka!

Channal sa...

Konstfrämjandet finns i de flesta städer! Där finns säker något fint. Kul att gå på loppis o secondhandaffärer. Man kan ha tur o hitta fina tavlor.

Lycka till! Kram Anna

baraetthem sa...

Jag tycker också det är så svårt. Letar nya till vardagsrummet men har ännu inte hittat rätt.. Lycka till med letandet, säger till om jag hittar något fint:) Så fint sideboret blev!! Åh va jag gillade det:) Nu har jag ett liknande hemma så får nöja mig med det..

Kram fina du!!
Fredrika

Anonym sa...

Jag älskar konst! Kolla på etsy.com. Massor av unika prints ofta till liten peng!
Ha en fin kväll!
Kram!

Ekenäsliv sa...

Jag håller med dig, det är jättesvårt med tavlor.
Vi har tänkt oss en tavlevägg i vardagsrummet när vi renoverat det. Bara svart/vita med svarta ramar i olika form o storlek tänkte jag. Vill då även ha foton, och det har man ju en del av;-) Bla så har vi ännu inget bröllopsfotot på väggen! Det ska hamna ett där är ju tanken:)
Du får gärna dela med dig om du får bra tips på länkar till artprints :)
Ha de så fint!
Kram Anna

Frunpersson sa...

Hej!
För någon vecka sen beställde jag två artprints från blackballoonse i just måtten 70x100.2st, en med en stor fjäril och en med en trollslända.Dom är jättefina och ger ett lugn att titta på och även tidlösa tycker jag.rtt tips när man ska välja konst så ska man inte göra det så svårt för sig utan välja något personligt tycker jag,Både mer intressant för gästerna och man tröttnar inte lika snabbt.Själv är jag trädgårdstokig i allt med växter och blommor och mina tavlor va det närmsta min trädgård.Lycka till!

Sofia sa...

Jag gilar Nordic Design Collective. Mycket snyggt och så får man chansen att stödja formgivare i början av deras karriär.

http://www.nordicdesigncollective.com/se/

Sallys hus sa...

Hallå där!
Tavlor är svårt!
Man har några man inte kan leva utan.. men plötsligt passar de inte där man vill ha dem och inte ihop med det man vill ha...
Offtast sätter vi ju upp våra tavlor och så får de sitta där de sitter år ut o år in. Börjar man ändra ställer man ju till det för sig själv..haha.. för plötsligt måste det ändras överallt.
Det känns som jag har 18 miljarder tavlor i olika lådor men ändå har jag inga som passar där jag har tomt på väggarna...konstigt!
Jag ska spana o speja här o se om du får några bra tips som man kan sno...;)
Kram katarina

Hem & Drömmar sa...

Visst är det svårt med tavlor och inte vill man ha väggarna fulla i fula hål. Jag gillar ju foton som ger hemmet en personlig prägel men svårt att få till snygga och personliga bilder....gillar ju inte skolfototypen ;)
Hoppas du får massa tips som även vi andra kan ta till oss.
Kram Ing-Britt

Helene sa...

Jag rekommenderar Isa Form som jag älskar!
Du hittar dit genom att knappa in isa.nu
Lycka till i letandet! Du får återkomma med vad du tyckte :)