Denna ljuvligt goda Räkcheesecake tänkte jag bjuda på i Påsk!
Det är duktiga Jenny med Jennys Matblogg som inspirerat till den.
Har man idétorka vad det gäller mat så kan man alltid hitta något gott att laga när man kikar in till henne!
Det här behöver du till denna räkcheesecake :
250 gram Kavring ( eller annat mörkare bröd)
100 gram smält smör
250 gram Kavring ( eller annat mörkare bröd)
100 gram smält smör
Fyllning:
5 gelatinblad
400 gram phialdelphiaost
3 dl creme fraiche 34 %
1 rödlök finhackad
1 burk med röd kaviar
500 gram räkor med skal
2- 3 msk finhackad färsk dill
1 – 2 msk nypressad citronsaft
salt & peppar
Dekorera med ägg räkor dill eller lite vad du tycker passar fint.
Gör din räkcheesecake så här :Mixa brödet i mixer, smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna. Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter ( cirka 24 cm) platta till och ställ kallt.
Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
Under tiden rör du ihop creme fraiche, philadelphiaost,
Finhacka löken ( en halv om det är en större lök ) och skala och hacka räkorna.
Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen. Smaka av med salt & peppar.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme – tills alla har smält samman. Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat.
Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten.
Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
Under tiden rör du ihop creme fraiche, philadelphiaost,
Finhacka löken ( en halv om det är en större lök ) och skala och hacka räkorna.
Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen. Smaka av med salt & peppar.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme – tills alla har smält samman. Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat.
Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten.
Precis innan servering dekorera den med räkor, ägg eller vad ni tycker om.
Imorgon är det Skärtorsdag och Blåkulla som gäller , eller hur ni..?
Ha en fin kväll
KRAM
11 kommentarer:
Så gott! Jag brukar göra wasabicheesecake m rom som vi brukar äta till både varmrökt och kallrökt lax, men denna såg också god ut. Trevlig Påsk! Kram Stina
Mmmmmm, jag kommer!!!!! =)
Njut av påsken!
Kram Anna
Åh, den där såg ut att vara helt i min smak! Mumsigt!
Tips - kolla in mitt inlägg från i morse!
Kram Lena
Nämen åh så gott det ser ut! Tack för tipset:)
Kram
Guud så gott det ser ut! Tack för tipset och receptet.
I påsk ska vi inte vara hemma, men den goda kan man ju äta när som helst:)
Fin kväll till dig
Kram Maria
Ser fantastiskt gott ut😍 synd att vi inte ska ses😔 tycker synd om dig när du ska handla ingredienserna suck!! Tog 1 1/2 timme att handla idag och för att inte tala om morgondagen med alla "käringar" att trängas med😄 önskar en fin påsk ses snart
Mmmmm så gott, en perfekt rätt till påsk. Tack för inspon. Kramisar Tina
Den ser god ut, gillar allt som går att förbereda. Kan inte följa med dig , har tappat bort kvasten och katten är höjd rädd. Glad Påsk!!
Åhh va gott!!!
Glad Påsk!!
Kram bia
Mmmm så gott...när ska jag komma ;) ;)
Trevlig påsk fina du !
Kram Pia
Hejsan!
Ser super gott ut. Här blir det räkor med småplock på Påskafton. Under påskhelgen sliter vi med takbjälkar i Söderfors så det blir ingen direkt matlagning här =)
Önskar dig en mysig Påsk.
Kramen
Annika
Skicka en kommentar