söndag 28 september 2014

DET ÄR REDAN KVÄLLER 
Foto Amanda Norberg
 
 
 
 
 
Söndagkväll redan.
Idag har vi varit ute i trädgården och jobbat. Plockat undan solstolar, parasoll mm och tömt alla krukor på sommarblommor och tvättat rent dom, så skönt att ha det gjort. Lite fix i rabatterna också så nu är vi förberedda, nu kan hösten komma.
 
Det är det där omtalade olivträdet jag inte riktigt vet hur och vad jag ska göra med..?!!
Just nu står det på trappan, det är så fint nu och inte så kallt än så ett tag till får det vara med utomhus. Men frågan är om man ska ställa in det i förrådet under vintern. Isf ska man vattna det med jämna mellanrum..? Har försökt några gånger tidigare men inte lyckats så bra, har inget tålamod med sånt, vill att det ska vara snyggt på en gång men så funkar det ju tyvärr inte!!
Har ni något tips ni vill dela med er av kära bloggisar..?
 
 
 
Trevlig kväll
 
KRAM
 
 
 
 

10 kommentarer:

Helenas enkla vardag sa...

Skulle också behövt varit i trädgården och fixat, men jag orkade verkligen inte. Mina olivträd får stå ute ett tag till, de mår bra av några minusgrader. Ju varmare och ljusare förvaring, ju mer vatten behöver de. Jag hade mitt olivträd i vardagsrummet i ca tio år, men nu får det stå i poolhuset som håller nollan på vintern. Lycka till.
Kram Helena

Villa Carl Larsson sa...

Jag har övervintrat mitt olivträd nu två vintrar. Det gillar inte när det blir för kyligt, men vill heller inte komma in i husvärmen på vintern. Har ni lägre temperatur i förrådet? Vi har 10 grader, vilket är alldeles ypperligt. Det vill gärna ha ljus även på vintern, men jag gav inget ljus till mitt träd i vintras då det stod i garaget utan fönster. Det överlevde ändå. Jag ställer bara in det som det är. Sen på våren innan jag tar ut det klipper jag ner det ganska rejält. (Det tappar nästan alla blad med tiden). Sen när det blir varmt och soligt plockar jag ut det. I början ställer jag ut och in det ett par gånger innan det blivit varmt även på natten. Vattna det väldigt sparsamt. Det gäller alla övervintrande växter.

Lycka till! Kram Josefin

Sofi sa...

Hej vännen!

Så fint du har!
Olivträdenvill ha ljus och inte jättevarmt men jag har övervintrat mina inomhus och det har funkat:)

Ha det bäst fina du!

Kram på dig

jannice lindell sa...

Å,precis vad vi också måste göra...
Men nästa helg får de göras i vår trädgård för nu kommer hösten!

ulrica sa...

Tyvärr, jag har anti-gröna fingrar så något råd kan jag inte komma med :/, men jag är säker på att du kommer få många fina råd av andra duktiga tjejer :).

Ha en jättemysig söndagkväll.
Kram

jenie sa...

Så roligt! Men ser att du fått ganska bra tips från många redan. Olivträd är lätta att övervintra och du har ju lyckats! 10 grader är absolut inte för kallt men man brukar säga att medelhavsväxter som har bladen kvar på vintern behöver stå ljust och de som tappar sina ska står mörkt. Man brukar säga en temperatur mellan 5 och 10 grader är det mest idealiska. Mina får stå i uterummet(som är isolerat så frostsäkert) där får de ljus och sparsamt med vatten. På våren börjar jag succesivt ge näring och förnya jorden och även frissa dem lite grann.
Lycka till!

Hemma på Sjuan sa...

Söndagen försvann alldeles för fort! Men jag fick mycket gjort. Mitt olivträd står ute men snart får det komma innan för det stora fönstret där hade det trivts bra tidigare, kram Suss

Carola sa...

Igår va det riktigt skönt ute fast det blåste lite. Ja nu har hösten kommit så det är läge att plocka bort sommaren och förbereda sig för en förhoppningsvis härlig höst.
//Carola

Kristin sa...

Så fint du har det!

Jag följer och löser noga alla kommentarer här för att jag har samma dilemma som du. Att låta det stå i förrådet ska jag nog försöka mig på;)

Kram Kristin.
Http://onlyfemale.se

HjärtatsVitaHem sa...

Så fint ni har det. Gillar bordet! :)

Kram Jenny