torsdag 30 juli 2015

BLÅA TONER





 
 
 
Hej!
 
 
Här hemma dras det runt på mattor och lite annat små plock.
Mattan vid soffan ligger numera vid matbordet, den som var tänkt till matbordet ligger i sovrummet och det andra alternativet till matbordet kommer snart ligga i Amanda och Patriks hus. Det kommer bli såå bra till slut, man måste bara bestämma sig för hur man vill ha det;) 


 
Spegeln har ääntligen kommit upp på väggen. Den skulle egentligen suttit i tv-rummet över soffan där men nu hamnade den i vardagsrummet istället så jag får helt enkelt fixa en ny till tv-rummet!
 
 
 









Ett gäng med tygprover!
Alla i lite blå/grå/petrol toner.
Tänkte piffa upp med lite kuddar men vet inte än hur jag ska tänka. Alla i samma tyg eller bland upp i lite olika tyger/toner för att liva upp lite.
Vad tror ni..?
 





 
 
Fin kväll till er alla
 
KRAM





tisdag 28 juli 2015

BLÅBÄR


 






Hej alla glada!
 
 
Härom dagen kom min lilla pappa förbi med massor av blåbär till oss, lyxigt värre! Vi har mumsat dom blåa goda bären i yoghurt, mjölk och som dom är. Idag blev jag lite sugen att baka så det fick bli en paj av dom sista bären. Det blev en man-tager-vad-man-haver paj, ni vet när man plockar fram ALLA sina favoriter ur skåpen och har i det i en och samma paj.
Är den god ska jag försöka komma ihåg hur jag gjorde skriva mer receptet.









 
På förmiddagen har vi rensat och städat förrådet. Det blev några vändor till återbruket, åhh vad jag gillar det stället:) En sån sköön känsla när man är klar och åker hem med tom bil. Ännu skönare när man öppnar dörren till förrådet och inser att man faktiskt kan gå in i det nu!!
 
 
 
KRAM
 
 
 
 
 
 


lördag 25 juli 2015

LÖRDAG








Hej Lördag!
 
 
 
Precis hemkomna in i stugvärmen igen, hua för allt regnande.
 Vi varit och kikat på fotboll på eftermiddagen sen avslutade med en god middag på Tapas med fina vänner, såå mysigt, såå trevligt och såå behövligt. Dock saknade vi några vänner som inte kunde följa med men vi får försöka ses allesammans någon dag snart igen.
Detta behövde jag nu!









Igår var vi i Stockholm på Gröna Lund hela familjen, supermysig dag med strålande sol.
Gröna Lund är väldigt fint med vattnet in på knuten, alla båtar som susar förbi medans man kan sitta och avnjuta lite god mat.
Lyckan var stor när Elma vann 2 kg Dajm och Patrik vann Ahlgrens Bilar så nu finns det godis i familjen läääänge.....
 
 
 


 
 
 
KRAM
 
 
 
 


torsdag 23 juli 2015

TANKAR KRING DENNA SOMMAR






 
Godkväll!
 
 
Ska strax hoppa in i duschen, landade i soffan med datorn i mitt knä en stund först.
Många tankar som snurrar i huvudet.
 
Amanda och Patrik har precis varit här och grillat med oss, nu skulle dom vidare till vänner och spela lite kort, låter mysigt tycker jag. Saknar det, saknar härliga sommarkvällar med släkt och vänner, ett glas gott vin och massor av mysigt umgänge och babbel sent in på natten. Denna sommar har det inte varit mycket av det tyvärr. Semestern blev inte som vi planerat av olika anledningar, så blir det ibland det förstår jag men det är ända en jobbig känsla i mig. Förra sommaren däremot hade vi många, många såna kvällar, sommarfester, grillkvällar, tjejkvällar, middagar på stan på mysiga uteserveringar, ja ni förstår. Jag får helt enkelt leva på dessa i år också.
Känner mig ledsen för det ikväll!
 
 





 
 
KRAM
 
 
 
 


onsdag 22 juli 2015

HÄRLIG KVÄLL






 
 
Hej!

 
 
Hoppas ni har en lika härlig kväll som vi har idag.
Vi har precis kommit hem efter en mysig fika på stan i kvällssolen.
Bästa att passa på!

 
Jag håller på plockar om lite här hemma, billigaste och bästa knepet att förnya och förändra. Sakerna blir som nya efter några veckor i ett skåp eller en låda, ibland räcker det att bara byta rum på dom.


Jag förstår att många av er är lite nyfikna och vill se hur det går med renoveringen i Amanda och Patriks hus. Det kommer jag lovar! 
Amanda har inte riktigt tid att blogga just nu, eller så kanske det beror på att det inte är så kul att fota ett renoveringskaos men snart så....
Håll ut vänner!
 
 
 





KRAM




tisdag 21 juli 2015

SOMMAR








Hejhej!
 
 
 
Sämsta sommarbloggerskan här men dagarna bara springer iväg.
Vi försöka hjälpa Amanda och Patrik så mycket vi kan med det vi kan i renoveringen av deras hus. Sen när kvällen kommer är man trötter och landar i soffan och kikar på en film långt in på sommarnatten, sover lite längre på morgonen. Vi sa just idag att vi inte kommit in i någon riktig semesterkänsla än i år, vet inte om det beror på saknaden av sol och värme eller vad det annars kan bero på..? Hoppas den kommer.


Det har hänt mycket hemma hos A och P iaf.
Köket är på plats, golvet är lagt i vissa delar av huset, två härliga helglasade dubbeldörrar har kommit på plats i vardagsrum/matrum, tak och väggar är gipsade. Det är dock en hel del småfix kvar men mycket börjar bli klart och det blir såååå fint!!!
Jag är så glad för deras skull.



KRAM







lördag 18 juli 2015

HEJ PÅ ER


 
 
 
 
 
 
Hej!
 
 
Hur har ni det denna soliga lördag..?
 
Här hemma förbereds det för våra gäster som kommer snart.
Vi ska grilla men först lite småplock i form av västerbottensnurror, laxrullar, skinka, melon och lite annat gott, till det bubbel!






 
 
 
Stort tack för alla kramar och tröstande ord alla fina vänner ♥
 
 
 
Ha en fantastisk lördag nu så ses vi
 
KRAM
 
 
 
 
 

onsdag 15 juli 2015

EN SORGENS DAG

 
 
 
 
 
 
Hej!
 
 
 
Idag ska vi begrava min kära fars sambo.
Det kommer bli en tung dag, men en dag som vi måste ta oss igenom tillsammans.
Jag är så glad att jag har min familj ♥ såna här dagar är man extra glad att man har varandra.
 
 
Ta hand om er
KRAM
 
 
 
 
 

måndag 13 juli 2015

ÄLSKAR LJUSET








Hej!
 
 
 
Vaknade till en solig morgon idag, älskar ljuset!
Jag vet att det är mycket prat om vädret och att man inte kan göra något åt det men jag känner stoor brist på sol och värme som så många andra gör nu.
En solsemester hade varit underbart!
 
 
Igår hade vi en riktig otursdag!
Vi åkte till Eskilstuna för att se Måns (igen, jag vet men Elma äälskar honom) väl där satt vi oss i solen och åt lunch. Plötsligt öppnade sig himlen och det började tokregna, ni vet så där på snedden och det vart stora pölar på nolltid. Folk flydde med sina picknickfiltar åt alla håll. Vi satte oss under några stora träd med varsitt stort paraply men det hjälpte inte så jättemycket, vi blev jätteblöta så efter 1 timme gav vi upp. Det var då 1 timme kvar till Måns skulle stå på scenen.
Nästan hemma så var det tekniskt fel på Hjulstabro och dom kunde inte lämna besked hur lång tid det skulle ta så vi fick snällt vända om och åka tillbaka till Eskilstuna och ta vägen över Västerås hem.
 
 
 
 
 
 

 
 
 
KRAM
 
 
 
 

torsdag 9 juli 2015

HOLLY & WHYTE

 






Godkväll allesammans!
 
 
 
Regnet det bara öser ner....och vad gör man väl då, jo man tröstshoppar.
Nej skämtosido, men man måste ju unna sig något ibland också eller hur ni;)
 
Jag hade några ärenden att uträtta så jag tog med mig Amanda upp på stan en sväng, Elma valde att stanna hemma med pappa istället.
Amanda och jag är ett bra team, vi har ungefär samma smak och gillar att gå i samma butiker. Efter att listan var avprickad tog vi en sväng på några butiker, bland annat Lindex och där hängde den, denna superfina kavaj som vi båda blev kära i så det blev varsin sån!!
Blev lite annat smått & gott också (mest smått) ♥
 
 
 
Fin kväll till er alla
 
KRAM





tisdag 7 juli 2015

SKANSEN








Hej!
 
 
 
Hemma igen efter en härlig dag på Skansen med familjen.
Soligt och fint, mycket folk, grillade hamburgare, glass och såklart Allsången, så kan man samfatta vår dag.
Det är så fint på Skansen, och vilken utsikt det är över vår vackra huvudstad, magiskt vackert!
 
 
 
 
 
 



 
 
 
Må så gott fina ni
 
KRAM
 
 
 
 
 


måndag 6 juli 2015

HISS ELLER DISS..?


 
 
 
 
 
Hej!
 
 
Hur har ni det så här i semestertider..?
 
 
Här hemma har vi börjat komma in i semestermod lite smått. Jag har några saker kvar att fixa innan den riktiga känslan kommer infinna sig. Igår passade vi på att åka och bada i det underbara vädret och det var ett skönt avbrott, man måste passa på när tillfälle ges.
 
 
Många mattor har passerat Villa Tretton den sista tiden, tycker det är svårt att hitta DEN rätta för vårat hem. Ikväll har vi lagt på denna från RugVista (som har sommarrea nu) och ska känna in den lite.
 
Vad tycker ni kära bloggisar..?
 
 
 
 



 
 
 
Nu blir det mys i soffan och Lotta på Liseberg
 
 
KRAM
 
 
 
 
 


torsdag 2 juli 2015

BLÅ BLÅ VINDAR & VATTEN...



 
 
 
 
 
Hej!
 
 
 
Nu när sommaren är här blir Villa Tretton liite blåare.
Gillar att "sommra" till det lite här och där och idag var det sovrummets tur. Nya fräscha fina påslakan hittade jag på rea hos MIO.
 
 
Då vi inte har något MIO i vår lilla stad, reavaror får endast lägga undan över dagen och jag hade tyvärr iingen möjlighet att åka igår så fick jag ett litet problem.
 
Hur gör man då, jo man ringer Irene! 
 
Snäll som hon är så ställde hon upp och åkte och köpte det åt mig, och som om det inte vore nog levererade hon påsen hem till dörren också, det kallar jag service.
STORT TACK snälla Irene för all hjälp ♥
 
 
 
 
 

 
 
Ha en solig och fina dag nu alla bloggisar
 
KRAM
 
 
 
 
 


onsdag 1 juli 2015

TV-RUMMET


 

 
 
 
 
 
Hej!
 
 
 
Nu hälsar vi Juli månad välkommen.
 
Tänkte att jag skulle visa er lite hur det ser ut i tv-rummet i dagsläget. Vitmålade väggar av bästa Linda på Färgnyans här i stan. För er som bor i stan och vill ha ett snabbt men framför allt ett fint resultat, kontakta henne, hon är såå duktig!
 
Nya soffan som jag bara älskar, såå snygg och underbart sköön!
Den kommer från SWEEF, ett företag med supersnygga möbler och en fantastisk fin service, kika här!
 
Lite tavlor (som är på inramning) och en spegel ska upp på väggen, beställde en vägglampa idag som också ska upp. Letar några fina plädar också.
Det blev så ljust och fint här inne när den svarta soffan kom bort och väggen bakom soffan blev vit.
Känner mig såå nöjd!
 
 
 
 
 

 
 
 
KRAM