fredag 5 juli 2013

Himlens & havets färger

 
 
Alla bilder i detta inlägg är lånade från Sköna Hem


 
Hej på er denna fina sommarkväll!
 
 
Fredag och vi har suttit ute länge och ätit gott & bara myst, det är skönt med fredag fast det är semestertider..:-)
 
Jag har inte varit någon älskare av blått, men känner mer & mer att jag kan tänka mig att plocka in det här hemma. Vet inte om det är sommaren som gör det eller om jag helt enkelt har ändrat mig. Det är inte så att jag tycker det är fult med blått, bara att det inte passar här hemma hos oss.
Men nu så börjar det sakta smygas in lite blått här & där!
 
Satt och kikade efter inspiration och hittade dessa vackra bilder, är det inte underbart..? Det är så sommarfräscht med alla dessa blåa toner..himlens & havets färger!


 Underbara textilier♥  

Första bilden; Vitt rullbord i stål, 990 kr, Fermob/Svenssons i Lammhult. Brickbord, 995 kr, Designtorget. Glasvas på brickbordet, 480 kr, Norrgavel. Stapelbara pallar Spin, formgivna av Staffan Holm, 1 715 kr, Swedese/ Länna möbler. Dagbädd PS med förvaringslådor och svart madrass och kuddar, 4 995 kr, Ikea. Randigt kviltat täcke, 1 895 kr, Day home. Kuddar (pris exkl innerkudde) fr v: Småmönstrad i blått och vitt, 175 kr, Anna O. Blå- och vitblommig kudde, 319 kr, Day home. Vit kudde med blocktryck, 199 kr, Grandma’s. Blåblommig kudde, 195 kr, Anna O. På golvet: Praktisk stålkorg. Matta, 3 100 kr, Anna O. I förgrunden: Dörrmatta i sisal, 529 kr, Day home.

Andra bilden; Kuddar i blått och vitt, alla priser exklusive innerkudde: Vit kudde med blockprint, 199 kr, Grandma’s. Blåblommig kudde, 195 kr, Anna O. Inkamönstrad kudde, 450 kr, Norrgavel. Kudde i vitt med ljusblått blocktryck, 199 kr, Grandma’s. Randigt kviltat täcke, 1 895 kr, Day home.

Tredje bilden; Träskor i naturfärgat skinn, 899 kr, Norrgavel. Matta, 3 100 kr, Anna O. Brickbord, 995 kr, Designtorget. Pall Spin formgiven av Staffan Holm, finns i flera färger, 1 715 kr, Swedese/Länna möbler

Fjärde bilden; Sängkläder i dagbäddens förvaringslådor. Blått påslakan med örngott, 1 495 kr och vitt örngott, 445 kr, Lexington
 
 
♥   
 
Önskar er alla en fortsatt fin kväll
KRAM

 

9 kommentarer:

Ekenäsliv sa...

Jag älskar blått och har alltid gjort, hellre blått än rött för mig liksom. För oftast är man antingen blå eller röd verkar det som. Men häe finns ju inte så mycket blått i inredningen heller, ha ha ha... Men vi behöver nya kuddar till utemöblerna och då tänkte jag satsa på blå. Tänkte att det kan vara bra att passa på när rean sätter igång=)
Ha en fin helg nu!
Kram Anna

Hemma på Sjuan sa...

Härlig inspiration! Fint med blått och sommarbilder kan vi se många av ;) Ha en fin helg, kram Suss

Lantligt i smultronbacken sa...

Men vad roligt att läsa. Jag är ju precis likadan, har inte alls klarat av att ha blått inne men något har hänt. Nu har jag börjat ta in lite men det mesta ute på altanen än så länge. Jag tittar mer och mer på det blåa när jag shoppar.

Kram Teres

anettan sa...

Jag tycker blått är fint alltid men speciellt på sommaren. Det ären fräsch färg. Kram Anette

House and Garden by Bia sa...

Så somrigt med turkost och blått i textilier, även möbler tycke jag...
Hoppas du får en trevlig och mysig lördag...hoppas solen skiner också...det gör den här,men det blåser....nu blir det restaurang ikväll här på ön;))
Kram bia

Nina Lahti sa...

Altså dessa bilder inspirerar mig till tusen!!
Tack snälla som delade med dig av dem!

Trevlig helg till alla fina hos dig.

Kram Nina

Annika på alvsalen.se sa...

Blir inspirerad som jag brukar bli när jag tittar in hos dig :)
Är man en Skärgårdsbo som jag ja, då älskar man blått i alla nyanser.
Önskar dig en härlig fortsättning på helgen.
Annika på Alvsalen.se

Gabriella sa...

Inspirerande bilder! Härligt med blått tycker jag, blått som havet=)

Lena - gott för själen sa...

Har inte heller haft nåt blått förut, eller jo i början på 90-talet ;-), men under våren har som bekant en del blått fått komma in i vardagsrummet.

Kram Lena