söndag 8 december 2013

ANDRA ADVENT OCH BAKDAG





 
Hej alla fina bloggisar!
 
Hoppas att ni har en mysig adventsöndag.
Här hemma lyser flitens lampa i köket idag.
Har bakat saffransgifflar, saffranshjärta och ska strax göra en dubbelsats saffransbiscotti, mycket saffran idag men det är ju så gott och hör ju julen till! Jag är lite sugen att börja med lite julgodis också men vi får se om det hinns med, annars får det bli nästa helgs syssla.
Inte långt kvar till jul nu, bara två ynka veckor.
 
 
Hur brukar ni göra med julstädningen..?
Jag minns när jag var liten och bodde hemma. mamma slet som en tok med att storstäda hela huset, rulla köttbullar, sillinläggningar, inslagning av klappar mm dagarna före jul, så när julafton kom var hon oftast helt slut stackarn ♥
Jag gör inte så, visst städar och pyntar man lite extra till julen, bakar och lagar mat men jag börjar nog med allt mycket tidigare än vad hon gjorde sen tror jag säkert att hon gjorde mycket mer än vad jag gör. Jag vill kunna sitta ner och njuta med familjen av allt det mysiga och känna ett lugn när uppesittarkvällen är här, det är värt mycket för mig.
 
 
 

 

Jag hoppas att denna ska hjälpa mig lite med julstädningen..;-)

 
 
 
 
Ett kommer ett litet tips till er som bor i närheten!
 
Vill ni ha snygga naglar till jul och nyår..?
Min vän Evalotta som har Min lilla salong här i Enköping erbjuder er alla 100:- i rabatt på Shellacknaglar i valfri färg t.o.m Jul. (ord.pris 395:-)
Ni når henne för bokning på 070-209 46 83!
 
 
 
 
 
Några svar till er!
 
 
Receptet på Saffransbiscotti hittar ni här!
 
Det stämmer att våran soffa är en Kivik, vi har två divaner och två enkla sektioner. Vi ville inte ha armstöd och då måste man tydligen köpa sektion för sektion för att det ska bli stabilt..:-)
 
Det svart skåpet är från House Doctor, jag hittade det på Blocket!
 
Annika;
Dom vita skålarna med silver kant är från Tine K
 
 
 ♥
 
 
Ha nu en riktigt mysig fortsättning på denna söndag
KRAM
 
 
 

10 kommentarer:

House and Garden by Bia sa...

jag städar som vanligt i jul...ingen storstädning här inte, hihi....jag är klar med allt stök nu, så nu njuter jag mest ;))
Önskar dej en fin advents kväll!!
Kramisar bia

Vitae stilo sa...

Visst är det mysigt att ha lite julbakspyssel på helgerna, har också bakat allt, samt julgodiset. Julklapparna checkas av en efter en och även där är jag snart klar. Det känns skönt!

Har också christmas clean, den doftar så ljuvligt.

Önskar dig en fin söndagkväll.

Kram
Helen
www.vitaestilo.se

Anonym sa...

Tack för svar!!! 😃👍/Nilte

Unknown sa...

Oj så produktivt det var här då, härligt! Bakade lite lussebullar förra helgen, mer har det inte blivit av än..
Städar lagom och set till att alla drar sitt strå till stacken när det kommer till maten. Jag gör alltid Jansson, för den gör jag bäst, har ju jobbat med Mannerström ;)

Viktigast för mig är att alla får något i sig och att vi umgås och har mysigt, och barnen står i fokus:)

Kram Catta

Home2tiny sa...

Här stressas det inte, gör bara det som är kul o det killarna frågar efter. Har lärt mig genom åren att det är bara en som får sota för om jag speedar iväg o det är jag själv, nope lugn o julro råder här. Ha en mysig andra advent. Kramisar Tina

Ekenäsliv sa...

Hej vännen!!
Har såååå lätt för att stressa upp mig tyvärr. Jobbar verkligen på att inte stressa till det så.
Svårt också att hinna med efersom jag jobbar 100% och man är borta sisådär 50 timmar i veckan, vilket oftast våra mammor inte var.
Men jag vill gärna ha det rent o städat. Så jag gör lite efter som. Nu renoverar vi ju och möblerna står fortfarande i vardagsrummet. MEN det känns så himla rent o fräsch när man gått igenom ett rum så. Allt är nytt från golv till tak!
Nu måste jag fixa nån kvällsmacka här innan FiaLottaSkrutt skall i säng;-)
Ser sååååå fram emot lite julledigt nu=))
Ha en fin kväll!
Kram Anna

Milla sa...

Alltså, det här med julstädning känns rätt överskattat och tror det var mer noga "förr" med att göra en massa saker till just julen. Man ser ju oftast inte om lister är torkade eller alla skåpen... På den fronten lägger jag ingen stor energi alls. Min mormor skulle väl alltid lägga nytt hyllpapper i skåpen med fin kant till jul ;=) KRAM

Razzy sa...

Mysigt det låter med allt du bakar, måste lukta jättegott hemma hos dig :) Själv så har jag varit på julmarknad i vackra Vaxholm. Städa gör jag men bara som vanligt inget extra inför julen, har lagt ned alla de där "måsten" som fanns förut, bättre ett vara med familjen istället :)

kram Eva

Fredrika sa...

Duktiga du!! Det låter alltid så mysigt när du julfixar!! Önskar jag hade lite mer ledig tid men väljer hellre bort grovstädning och för komplicerad mat så man hinner njuta och koppla av när julen väl är här! Men julgodis ska det göras i helgen som kommer:)

Ha en fin måndag, kramar!!

Anonym sa...

Tack snälla för receptet! Nu ska jag prova. Ha en bra dag!