torsdag 10 november 2016

SAFFRAN SAFFRAN SAFFRAN







Hej!


Julstämningen fortsätter här hos Villa Tretton.
Snö, julmusik, några ljusslingor på plats och lite julbak på det så får man den rätta känslan.


Vi fullkomligt äälskar saffran här hemma, så andra satsen saffranbiscotti är redan gjord. Lussebullar och favoriten saffransbullar med smörkräm ligger i frysen och väntar på att ätas upp.
När december väl är här sen så känns det skönt att slippa stressa utan kunna njuta av denna härliga julmånad. Besöka mysiga julmarknader, umgås med familj och vänner med glöggmys, lucia, kalas och kanske få njuta någon fin julkonsert. Sen kommer vi fira julen hemma hos oss i år, min kära bror Thomas och hans familj kommer upp från Skåne så det blir huset fullt hela julen, mysigt!

Här kommer receptet igen för den som vill baka dessa godingar!




 Saffransbiscotti
 
100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1,5 dl strösocker
5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl skållad mandel
Farinsocker, strö 
 


Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret tillsammans med saffranet, häll över i en bunke och rör mer äggen
Blanda alla torra ingredienser med hel sötmandel och vänd ner i bunken
Forma degen till tre längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Strö över farinsocker
Grädda dom i mitten av ugnen i ca 25 minuter
Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader
Skär dom i 1 cm  tjocka skivor (jag brukar ha dom kvar på plåten när jag gör det)
Torka skorporna i ugnen ca 15 minuter
Stäng av ugnen och låt dom stå kvar på eftervärmen en stund

 
LYCKA TILL! 

KRAM




1 kommentar:

Ekenäsliv sa...

Heeeej Susanne!
Älskar med saffran och biscotti :)
Tänk att nu närmar sig den mysiga juletiden :))
Ha en fin kväll!
Kram Anna