Nybakade gula minisemlor till kvällsfikat
Godkväll!
Idag har jag bakat saffranssemlor..jättegoda!
Jag är egentligen ingen semelälskare, men dessa små godingar tycker till och med jag om..;))
Här kommer receptet för er som är baksugna
150 g smör
4 dl mjölk
1 pkt jäst för söta degar
1 g saffran
1 tsk malen kardemumma
2 dl vit baksirap
1 burk kesella
2 ägg
0,5 tsk salt
ca 16 dl mjöl
ägg till penslingen
smält smör
tillsätt mjölken
smula jästen i en bunke, häll över degspadet och rör till jästen löst sig
stöt saffranet i en mortel med lite strösocker och rör mer i degspadet
tillsätt sirap, kesella, ägg, salt, kardemumma & mjöl
arbeta degen ordentligt
låt jäsa minst 40 minuter
ta upp degen på bakbordet och skär i bitar (jag gör ganska små)
rulla bitarna till runda bullar, lägg på bakplåtsklädd plåt
låt jäsa ca 30 min, gärna varmt
grädda i 225 grader ca 10 min
låt svalna
skär av toppen och fyll semelbullarna med något gott som t.ex. madelmassa & grädde eller lingongrädde eller varför inte lite nutella.
pudra över florsocker
Lycka till!
Nu blir det kvällsfika och fotboll
Kram på er
10 kommentarer:
Låter och ser supersmaskigt ut! Ska försöka göra en glutenfri variant av dessa så att äldsta sonen kan få smaka också. Han älskar saffransbullar så det här måste ju bara vara snäppet bättre. Kram!
åh vad gott! kan tänka mig att dessa är godare än i butik. kram Nilla
Farligt goda..försöker tänka mig för. Ruskigt svårt...suck.
Kram Eva
Smaskigt det låter!
Ja, gud så goda de ser ut!
kan tänka mig att det smakar gott oxå...mm!
Det här får jag nog prova, tack för tipset.
Ha det så bra.
Dyrafina
Åh va goda dom ser ut!
Saffran är ju så gott också ;)
Tack snälla för att du delar receptet!
Sov gott!
Kram
Så gott. Funderar på att baka minisar i helgen att smaska på till på tis när det är fettisdag :)
Ha en skön torsdag. Kram Malin
Mmmm vad gott .Tack söta för du delade med dej av receptet.Kramar Rita ♥
Mmmm vad gott .Tack söta för du delade med dej av receptet.Kramar Rita ♥
MUMS FILI BABBA!! Kram Anette
Skicka en kommentar