Hej!
Idag har jag bakat dessa goooda muffins!
Delar med mig av receptet nedan.
Ha en fin dag
KRAM
KANELBULLEMUFFINS
Ca 12 st
100 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl strösocker
2 ägg
3 dl filmjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 dl vetemjöl
2 ½ dl strösocker
2 ägg
3 dl filmjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 dl vetemjöl
Fyllning½ dl strösocker
1 msk kanel
25 g smör, rumsvarmt
1 msk kanel
25 g smör, rumsvarmt
Garnering
kanel
strösocker
kanel
strösocker
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa smör och strösocker pösigt.
Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till.
Häll ner filmjölken.
Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl.
Rör ner allt i äggsmeten och blanda ordentligt.
Fördela smeten i ca 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt.
Fyll formarna till ca hälften.
Fyllning
Mosa ihop strösocker, kanel och smör med en sked eller gaffel.
Fördela ut smörblandningen på ovanpå smeten i muffinsformarna.
Fyll formarna med mer smet till ca ¾.
Strö över lite kanel och strösocker på alla muffins.
Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 12–15 min.
LYCKA TILL!
4 kommentarer:
Åh, vad det lät gott!! Det måste jag nog prova :).
Hur mår du?
Varmaste kramar
Ska man smälta smöret innan man vispar det med sockret?
De ser fantastiskt goda ut! Jag måste nog beställa hem filmjölk till imorgon och prova på:)Är hemma och sjukskriven för en envis bronkit hela veckan, men ibland blir jag lite rastlös så det vore bra att baka nåt gott tills de andra kommer hem:) / Ninni
Lät galet gott, såg galet gott ut!
Kram Jenny
Skicka en kommentar