torsdag 4 februari 2016

KANELBULLEMUFFINS








Hej!
 
 
Idag har jag bakat dessa goooda muffins!
Delar med mig av receptet nedan.
 
 
Ha en fin dag
 
KRAM


KANELBULLEMUFFINS
Ca 12 st 
 
100 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl strösocker
2 ägg
3 dl filmjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 dl vetemjöl
 
Fyllning½ dl strösocker
1 msk kanel
25 g smör, rumsvarmt 
 
Garnering
kanel
strösocker 

 
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa smör och strösocker pösigt.
Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till.
Häll ner filmjölken.
Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl.
Rör ner allt i äggsmeten och blanda ordentligt.
Fördela smeten i ca 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt.
Fyll formarna till ca hälften.

 
Fyllning
 
Mosa ihop strösocker, kanel och smör med en sked eller gaffel.
Fördela ut smörblandningen på ovanpå smeten i muffinsformarna.
Fyll formarna med mer smet till ca ¾.
Strö över lite kanel och strösocker på alla muffins.
Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 12–15 min.

 
LYCKA TILL!



4 kommentarer:

Ulrica sa...

Åh, vad det lät gott!! Det måste jag nog prova :).
Hur mår du?
Varmaste kramar

Anonym sa...

Ska man smälta smöret innan man vispar det med sockret?

InWaDesign sa...

De ser fantastiskt goda ut! Jag måste nog beställa hem filmjölk till imorgon och prova på:)Är hemma och sjukskriven för en envis bronkit hela veckan, men ibland blir jag lite rastlös så det vore bra att baka nåt gott tills de andra kommer hem:) / Ninni

Mittgodastefinaste sa...

Lät galet gott, såg galet gott ut!

Kram Jenny